Свързване на сайт с форум

Ако се чудите как се декларира променлива, как да си извикате функцията в main-a или въобще не разбирате нищо от това изречение, попитайте ТУК.

Модератор: Техническа поддръжка

Потребителски аватар
th3pr0
Новак
Новак
Мнения: 69
Регистриран на: 11 ное 2013 22:39
Местоположение: Монтана
Контакти:

Свързване на сайт с форум

Мнениеот th3pr0 » 08 фев 2015 14:35

Здравейте,

от няколко седмици се опитвам да направя един сайт. Направих го. хтмл е
но искам да го свържа с моя форум (под мой хост са). Искам на началната страница на сайта да сложа полета за влизане в акаунта и за регистрация към форума.
моля, дайте ми съвети и малко кодове :)

благодаря предварително! :beer:

Потребителски аватар
systems
Потребител
Потребител
Мнения: 126
Регистриран на: 30 ное 2011 01:06
Местоположение: Монтана България
Контакти:

Re: Свързване на сайт с форум

Мнениеот systems » 08 фев 2015 15:34

За какъв вид форум става въпрос?
phpbb, smf, ipb, vBulletin, mybb, punbb, има и още куп други версий.
Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.
http://blackdevil-bg.com

Потребителски аватар
th3pr0
Новак
Новак
Мнения: 69
Регистриран на: 11 ное 2013 22:39
Местоположение: Монтана
Контакти:

Re: Свързване на сайт с форум

Мнениеот th3pr0 » 08 фев 2015 15:35

phpbb3

Потребителски аватар
systems
Потребител
Потребител
Мнения: 126
Регистриран на: 30 ное 2011 01:06
Местоположение: Монтана България
Контакти:

Re: Свързване на сайт с форум

Мнениеот systems » 08 фев 2015 15:56

Заповядай това е логин скрипт за phpbb.

Код: Избери всички

<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './forums/';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();
?>
<?php
include($phpbb_root_path . 'includes/functions_display.' . $phpEx);
$privmsg = $user->data['user_unread_privmsg'];
if ($privmsg == 0)
{
$msg = "<a style=\"color:#ff0000;\" href=\"forums/ucp.php?i=pm&folder=inbox\"><b>(0)</b></a>";
}
else
{
$msg = "<a style=\"color:#ff0000;\" href=\"forums/ucp.php?i=pm&folder=inbox\"><b>($privmsg)</b></a>";
}
$posts = $user->data['user_posts'];
$warn = $user->data['user_warnings'];
$ip = $user->data['user_ip'];
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)
{
echo"<form action=\"". append_sid("{$phpbb_root_path}ucp.$phpEx", 'mode=login', true, $user->session_id) . "\" method=\"post\">
<input type=\"hidden\" name=\"mode\" value=\"login\" />
<center><b>Име:<input type=\"text\" class=\"login_input\" name=\"username\" /><br /></center>
<center><b>Парола:<input type=\"password\" class=\"login_input\" name=\"password\" /><br />
Скрит <input type=\"checkbox\" class=\"radio\" name=\"viewonline\" />
<center><a href=\"forums/ucp.php?mode=register\">Регистрирай се</font></a><br /></center>
<center><a href=\"forums/ucp.php?mode=sendpassword\">Забравена парола?</font></a><br /></center>
<input type=\"hidden\" name=\"autologin\" value=\"1\" />
<input type=\"submit\" value=\"Влез\" name=\"login\" />
<input type=\"hidden\" name=\"redirect\" value=\"index.php\" />
</form>

";
}
else
{

echo"<center><b>Здрасти:<b><font color=\"ff0000\">".$user->data['username']."</font></b><br /></center> ";


echo get_user_avatar($user->data['user_avatar'], $user->data['user_avatar_type'], $user->data['user_avatar_width'],  $user->data['user_avatar_height']);
   echo "<center><b><b><b><b><b><img alt='Титла' title='Ранг' src='images/icons/post.png' />Брой мнения: <b><font color=\"ff0000\">$posts</font><br /></center>
 <center><b><b><b><b><b><b><img alt='Титла' title='Ранг' src='images/icons/pm.png' />Нови лични съобщения  <font color=\"ff0000\">$msg</font><br /></center>
   <center><b><b><b><b><b><img alt='Титла' title='Ранг' src='images/icons/ip.gif' />Твоето IP: <b><font color=\"ff0000\">$ip</font><br /></center>
 <center><b><b><b><b><img alt='Титла' title='Ранг' src='images/icons/ban.png' />Предупреждения: <b><font color=\"ff0000\">$warn</font><br /></center> ";}
echo " <b><b><b><img alt='Титла' title='Ранг' src='images/icons/rank.png' />Ранк:</b>";
if($user->data['user_rank'] == "1") { echo "Админ "; } else { echo "Потребител

<a href='https://site.com/forums/ucp.php'><b><center><span style='font-size: small;'>[ Редактирай профила ]</span></center></b></a><br />";}

       
        {
        echo"
        <form action=\"". append_sid("{$phpbb_root_path}ucp.$phpEx", 'mode=logout', true, $user->session_id) . "\" method=\"post\">
        <input type=\"hidden\" name=\"mode\" value=\"logout\" />
        Изход: <input type=\"submit\" value=\"Излез\" name=\"logout\" />
        </form>
        ";
        }


?>





Този код ще ти покаже кой потребители са онлайн:

Код: Избери всички

<?php
if ($db) {
$counter = 1;
$time = time() - 300;
   
$query = "SELECT DISTINCT session_user_id FROM phpbb_sessions WHERE session_time > '" . $time . "' AND session_user_id > '1'";
$result = mysql_query($query);
if (mysql_num_rows($result) <= 0) {
$registerd_count = 0;
} else {
$registerd_count = mysql_num_rows($result);
}
   
$query_b = "SELECT DISTINCT session_id FROM phpbb_sessions WHERE session_time > '" . $time . "' AND session_user_id = '1'";
$result_b = mysql_query($query_b);
if (mysql_num_rows($result_b) <= 0) {
$guest_count = 0;
} else {
$guest_count = mysql_num_rows($result_b);
}
if($registerd_count == 0){print "<img src='../images/icons/arrow.png' /> Гости на линия: ".$guest_count."<br />
<img src='../images/icons/arrow.png' /> Потребители на линия: <font color='red'><b>Няма никой онлайн</b></font><br />
";}else{
print "<img src='../images/icons/arrow.png' /> Гости на линия: ".$guest_count."<br />
<img src='../images/icons/arrow.png' /> Потребители на линия: ".$registerd_count."<br />
<img src='../images/icons/arrow.png' /> Онлайн са:
";
}
if ($registerd_count >= 0) {
   
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
         
$query_c = "SELECT username, user_colour FROM phpbb_users WHERE user_id = '".$row['session_user_id']."'";
$result_c = mysql_query($query_c);
$row_c = mysql_fetch_array($result_c);
$user_name[$counter] = $row_c['username'];
$user_colour = $row_c['user_colour'];
     
if ($counter != $registerd_count) {
print "<a href=\"../forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=".$row['session_user_id']."\" style=\"color:#".$row_c['user_colour'].";text-decoration:none;\">".$user_name[$counter]."</a>, ";
} else {
print "<a href=\"../forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=".$row['session_user_id']."\" style=\"color:#".$row_c['user_colour'].";text-decoration:none;\">".$user_name[$counter]."</a>";
}
$counter += 1;
}
}
   
}
?>



Ето за последни теми от форума в сайта:

Код: Избери всички

<?php
$host="Хост";//Хоста
$user="Потребител";//Потребителя за базата данни
$pass="Парола";//Паролата на потребителя
$link=mysql_connect($host, $user, $pass) or die(mysql_error());//Връзка с базата данни
$db=mysql_select_db("База данни") or die(mysql_error());//Селектиране на базата данни
$query="SELECT
c.topic_time , c.topic_title,c.forum_id,c.topic_id,
c.topic_replies,c.topic_type FROM phpbb_topics c , phpbb_forums f WHERE
c.forum_id=1 and f.prune_freq like '0' ORDER BY c.topic_time DESC LIMIT 0,10";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());//Селекта
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
if (strlen($row['c.topic_title'])>35)//Колко знака да е заглавието
{$totchki="...";}//ако е по - голямо
else
{$totchki="";}//ако не е по голямо

$row['c.topic_title']=substr($tema,0 , 35);
echo "» <a href=\"forum/viewtopic.php?t=$row[topic_id]\" title=\"$row[topic_title]\">$row[topic_title]$totchki</a><br>";//Извеждане на линк
}
?>




Тук има още информация:
http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=47&t=998



а ето още инфо:http://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?f=107&t=113158
Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.
http://blackdevil-bg.com

Потребителски аватар
th3pr0
Новак
Новак
Мнения: 69
Регистриран на: 11 ное 2013 22:39
Местоположение: Монтана
Контакти:

Re: Свързване на сайт с форум

Мнениеот th3pr0 » 08 фев 2015 18:08

Утре ще ги изпробвам и ще ти кажа резултата ! :)
И благодаря!


Върни се в “ПРОГРАМИРАНЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта