Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Нещата по света и у нас - изкуство, елит, консуматори на качественото, градски и модерни хора, политици, икономисти, културтрегери, лидери, общественици, космополити и трендсетери на родния и световния пазар. Всичко това - тук.

Модератор: Техническа поддръжка

Потребителски аватар
down
Ветеран
Ветеран
Мнения: 1844
Регистриран на: 05 яну 2007 14:09

Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот down » 30 окт 2013 21:15коментара оставям на вас.
Изображение
Металиста е като пениса - колкото повече го мачкаш, по - твърд става!
По земята кръв се лее
и смъртта зловещо пее
падат черепи и кости
мрът чалгари ПРОСТИ!!!

Потребителски аватар
Infinity
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 406
Регистриран на: 28 фев 2008 23:34

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот Infinity » 31 окт 2013 08:46

Тия долни п*****сти... За трепане са!

Потребителски аватар
nekuf
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 285
Регистриран на: 20 юни 2011 15:31
Местоположение: Монтана

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот nekuf » 31 окт 2013 09:40

Айде на протест сега, с тея репортажи до никаде няма да се стигне, ше мине и замине.

veli782000
Новак
Новак
Мнения: 66
Регистриран на: 05 апр 2010 23:39

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот veli782000 » 01 ное 2013 21:01

Прави впечатление, че днес не работи форума на Монтана-днес, където тази тема се разнищваше. Дали има някаква връзка? :huh:

eko6
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 232
Регистриран на: 02 ное 2013 09:09

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот eko6 » 02 ное 2013 09:40

veli782000 написа:Прави впечатление, че днес не работи форума на Монтана-днес, където тази тема се разнищваше. Дали има някаква връзка? :huh:


Онзи форум е на фирма(вижда се от 'контакти' там):
Дейтасист ООД
Булстат BG111506555
гр. Монтана
МОЛ: Галин Петров

която фирма е на Диман. Дали са се ядосали на темата "Местят хвоста от Чипровци в Монтана !?", всеки сам може да си отговори.

Иначе гражданите от ул. "Д-р Стамен Илиев"(живеещи преди Банята) спряха един камион с хвост на 31.10.2013 в 13:00 ч., обадиха се на тел. 112 и след 10 минути на място пристигнаха два екипа на МВР - патрулка с трима полицаи и друга кола с трима следователи, на които Прокуратурата е възложила проверка по сигнала за хвоста. Резултатът е, че точно пред къщите на протестиращите и днес стои баластрата без покритие с хвост! - по това ще познаете "Ранобудните монтанчани" :idea:
Вчера същите граждани отново бяха на улицата и планират протести и пред Общината.
Ето така можем всички заедно в Монтана да спрем това безумие, родено в нечии болни мозъци(може би не на човеци, а на ... маймуни) :!: !

Можете да видите писмата до Брюксел, Прокуратурата и българските власти на двата блога на авторите на тези писма(уточнявам, че стоящите зад тези два блога не получават и стотинка по никакви проекти - имат чисто обществена ангажираност като Свободни граждани):

http://grupa-geo.blogspot.com/2013_10_01_archive.html и

http://politkovskaya-bg.blogspot.com/2013/10/normal-0.html
Последна промяна от eko6 на 21 ное 2013 18:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HAF
Потребител
Потребител
Мнения: 172
Регистриран на: 08 авг 2013 18:32
Контакти:

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот HAF » 02 ное 2013 10:10

РЕКА ИЗВОРА до билла/клеопатра в градската градина ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИЖДАМ МЪТНА :!: :arrow:
http://vbox7.com/play:3a469b211c

кой е Диман :?:
http://goo.gl/maps/BrQRR тоя ли
внимание
:!: :!: :!: :!:
засякъл съм камиони да насипват отровата тук

http://goo.gl/maps/IkgD1
всеки недоволен клиент отказва седем други.

eko6
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 232
Регистриран на: 02 ное 2013 09:09

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот eko6 » 02 ное 2013 11:25

Видеото от канала наистина е доста смущаващо - трябва да проверим как е нагоре срещу течението, до самия извор под Баира, за да засечем точно откъде е началото на тази мътилка във водата(иначе прилича по цвят с хвоста).
http://vbox7.com/play:3a469b211c

Понеже аз нямам възможност, бих Ви помолил Вас.
Заслужава си.

А Диман е от 01.07.2013 зам.-кмет по строителството на мястото на Румен Ангелов, шеф е на едно от двете ВМРО и той даде партията си на Златко Живков, за да се впише като кандидат в последните избори за кмет на Монтана.

eko6
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 232
Регистриран на: 02 ное 2013 09:09

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот eko6 » 02 ное 2013 15:18

На личния имейл получих следния коментар, с молба да го кача в този Форум. Изпълнявам.
-----------------------------
Ако може да направиш добро и не го направиш е грях, така пише в Библията!

Темата ,,Местят хвоста от Чипровци в Монтана’’ разбуни духовете в един форум, който заради тази тема бе премахнат целият, това е "свобода на словото" по Диман-овски или златкоживков-ски(бел.моя - диман Георгиев, зам.кмет е свързан с онзи цензуриран от 31.10.2013 вечерта, сайт). Мненията по темата бяха разнопосочни, като една част от тях са неадекватни, но целенасочени. Те целят да опростят и профанизират проблема с хвоста, а са насочени да заблудят гражданите на Монтана, че хвостът не е вреден, че хвостът не е от хвостохранилището на мина Чипровци. Не могат обаче, тъй като гражданите го виждат по улиците на Монтана и всеки казва, че това е пепел, а не пясък. Знае се и че друго хвостохранилище в гр. Чипровци няма. Знае се от училите химия, че в него се съдържа цялата Менделеева таблица.
Не могaт да успеят такива манипулатори, защото няма проектант в България, който би си позволил за основа под водопровод да постави хвост като техническо решение.
Защото се знае, че 1 тон строителен пясък струва около 13 лв, а хвостът е без пари. При заявени около 100 000 тона хвост всеки може да си направи сметка колко е далаверата. Затова ще ни обясняват до край и без умора по всички местни медии - за хвоста, за лабораториите, за гранични стойности, за социалния проект и какво ли не още...
Интересно е, че голяма част от фирмите-подизпълнители разбират за какво става дума и вече се възпротивиха да слагат хвост, а реален строителен пясък, защото разбират, че това е въпрос и на морал. Останаха обаче и фирми, които продължават да слагат хвост за основа. Явно за тях гражданите на Монтана не значат нищо. Между другото най–нахално хвост в това време слагаха за основа и под плочките на изграждащия се археологичен комплекс ,,Калето’’ от фирма ,,Пътища’’М, наследник на ,,Пътинжинеринг’’ – не без значение, любима фирма на общинското ръководство и лично на ... Златко Живков(ЗАЩО ли!!!!)
Много интересна е и позицията на РИОСВ и лично на директора Любомир Иванов, който обяснява, че хвостът е от флуоридната фабрика, а не от хвоста на бившата мина Чипровци.
Другарю Иванов, преди се добиваше руда от района на гр. Чипровци, от която се извличаше желязо, а останалото е хвост, който се складирше в хвостохранилище . Сега също от района на гр. Чипровци се добива руда, от която се извлича флуорид и остава хвост. Разликата от остатъчния хвост от рудите добивани в района на гр. Чипровци е, че по-рано в хвоста нямаше флоурид, а сега няма желязо . Иначе Менделеевата таблица си е била винаги в хвоста. Лошото е, че заприличахме на ония другари, които също някога аргуменитирано ни обясняваха, че Чернобилската катастрофа е безопасна, някои от тях ходиха и в затвора. Това беше обаче тогава, а сега ... ?
Вторият важен въпрос е какво трябва да се постигне с така наречения ,,Воден цикъл’’.
- Трябваше да се подменят негодните водопроводни тръби най–вече етернитовите, защото освен това са и и вредни за здравето на населението на Монтана.
- Да няма загуба на вода, която сега е 75% и се плаща от гражданите на гр. Монтана.
- Да ги няма непрекъснатите аварии
- Да се намали себестойността на водата, а от там и на цената, която между другото е една от най – високите в страната.
Подозирам обаче, че след завършването на обекта и предаването му на държавното предприятие ВиК, цената на водата ще поскъпне, тъй като ще трябва да се начисляват амортизации, които непремено ще повишат цената на питейната вода.
Водният цъкъл трябваше да повлияе положително на благосъстоянието на гражданите на гр. Монтана. С този проект това обаче няма да стане, защото вместо да се подменят негодните етернитови водопроводни тръби се подменят годните и вечни бетонови тръби от канализацията.
Тази канализация, която преди години обслужваше близо 60-хилядния град с развита промишленост и благодарение на която се построи и пречиствателна станция. Защо тогава се подменя само 15 км от водопровода, а 46 км канализация. Всеки може сам да си отговори. Интересен е фактът обаче, защо мълчи ръководствотовото на държавното предприятие ВиК и лично директорът Валери Иванов, както и неговите специалисти - иначе добри инженери.
Отговорът е само един, защото са част от статуквото.
Какво трябва да се направи е ясно. От ,,Водния цикъл’’ трябваше да спечели гр. Монтана, а не няколкото хитреци част от статуквото, което докара за 10 години Монтана до това, което е сега – най-бързо обезлюдяващият и беден град в Европа, според Евростат.

А каква е ролята на медиите за всичко, което става, дълбоко трябва да се замислим... И кой им плаща за тази “свобода на словото” по монтански!

Потребителски аватар
HAF
Потребител
Потребител
Мнения: 172
Регистриран на: 08 авг 2013 18:32
Контакти:

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот HAF » 02 ное 2013 15:23

е,то снимах снощи-изсипали са камиона и бързото течение на късмет го хванах :idea: сега може да е бистра...ще следя

по улица извора тук
http://goo.gl/maps/sLqgb
има разкопки :idea:
аз говорих с шефа на ГБС холдинг,на тоя мост и снимаше там
http://vbox7.com/play:a6d36db81f
http://www.gbs-bg.com/bg/structure/#
ама още не знаех че за 60млн. ще убиват гадовете :punish: :(
http://vbox7.com/play:3b556924b9&start=34
ето от м.кутловица видеа на строежа
http://vbox7.com/play:3b556924b9&start=34
http://vbox7.com/play:fab8c5c4e2&start=63
http://vbox7.com/play:d960a23a27
http://vbox7.com/play:809b1dcecc&start=3
http://vbox7.com/play:786ec4c25a
http://vbox7.com/play:ce71a1fffa
http://vbox7.com/play:cea4a1effc

НЕ РАЗЧИТАЙТЕ И на тоя форум :!: като надушат темата СЪЩО ЩЕ изчезне

трили са и трият важните сигнали и тук :idea:

дайте да си пуснем форум
Последна промяна от HAF на 02 ное 2013 16:32, променено общо 1 път.
всеки недоволен клиент отказва седем други.

veli782000
Новак
Новак
Мнения: 66
Регистриран на: 05 апр 2010 23:39

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот veli782000 » 02 ное 2013 16:27

eko6 написа:
veli782000 написа:Прави впечатление, че днес не работи форума на Монтана-днес, където тази тема се разнищваше. Дали има някаква връзка? :huh:


Онзи форум е на фирма(вижда се от 'контакти' там):
Дейтасист ООД
Булстат BG111506555
гр. Монтана
МОЛ: Галин Петров

която фирма е на Диман. Дали са се ядосали на темата "Местят хвоста от Чипровци в Монтана !?", всеки сам може да си отговори.

Иначе гражданите от ул. "Д-р Стамен Илиев"(живеещи преди Банята) спряха един камион с хвост на 31.10.2013 в 13:00 ч., обадиха се на тел. 112 и след 10 минути на място пристигнаха два екипа на МВР - патрулка с трима полицаи и друга кола с трима следователи, на които Прокуратурата е възложила проверка по сигнала за хвоста. Резултатът е, че точно пред къщите на протестиращите и днес стои баластрата без покритие с хвост! - по това ще познаете "Ранобудните монтанчани" :idea:
Вчера същите граждани отново бяха на улицата и планират протести и пред Общината.
Ето така можем всички заедно в Монтана да спрем това безумие, родено в нечии болни мозъци(може би не на човеци, а на ... маймуни) :!: !

Можете да видите писмата до Брюксел, Прокуратурата и българските власти на двата блога на авторите на тези писма(уточнявам, че стоящите зад тези два блога не получават и стотинка по никакви проекти - имат чисто обществена ангажираност като Свободни граждани):

http://grupa-geo.blogspot.com/2013/10/blog-post.html и

http://politkovskaya-bg.blogspot.com/2013/10/normal-0.html

Еко6, съветвам те да направите група във Фейсбук, след като спират форума. Така много хора ще могат да научат за проблема и да направят коментари, да пускат снимки и т.н. :good:

eko6
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 232
Регистриран на: 02 ное 2013 09:09

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот eko6 » 02 ное 2013 17:39

Не правя Група във Фейсбук, защото ... мисля, че скоро трябва този въпрос да се реши.

В този местен Форум ми се струва, че ще е по-ефикасно - имам предвид, че в цензурирания форум над 5500 посещения имаше, а и във Фейсбук има безброй, безброй групи и теми.

Мисля си, че ако гражданите от улица "Д-р Стамен Илиев" излязат на площада, ще има най-бърз резултат, отколкото да се въртим във форумите около коментари сами за себе си и снимки на това, което го вижда всеки от нас по улиците на града.

Потребителски аватар
HAF
Потребител
Потребител
Мнения: 172
Регистриран на: 08 авг 2013 18:32
Контакти:

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот HAF » 02 ное 2013 17:53

НАБЪРЗО го сковах :good: :rock:
:idea: :arrow:
http://mylifeinbg.yuku.com/

приемам идеи за раздели и т.н.

добре дошли :!: :!: :!:
всеки недоволен клиент отказва седем други.

Потребителски аватар
nekuf
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 285
Регистриран на: 20 юни 2011 15:31
Местоположение: Монтана

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот nekuf » 02 ное 2013 23:52

eko6 то че трябва, трябва но нали се сещаш че сме в българистан в който половин година се водят протести без резултат :) трябва добра организация и действие без колебание, дали ще се организира във фейсбук или не нзч.

eko6
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 232
Регистриран на: 02 ное 2013 09:09

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот eko6 » 03 ное 2013 00:43

nekuf, от 01.10.2013 един месец изтече наистина в очаквания, но и в празни приказки в цензурирания вече форум, затова аз се 'зарадвах' на гражданите от ул. "Д-р Стамен Илиев" - само при тях видях готовност за нещоправене... без мотаене

Иначе и във Фейсбук-група ще се включа, ама дали това ще е ефективно действие - лесно се кликва за съгласие и поддръжка, но после ... 'ни няма', най-често това съм видял досега.

Пак за забранения форум - там някой предложи с кирки и лопати да гоним камионите с хвост, аз отговорих че като дойдат пред дома ми и това ще играе. Но хората от ЕДНА монтанска улица показаха, че могат. Остава да чуят и ... другите улици. А, дано!!!!

Повтарям - вслушвам се в ефективните действия, каквито и да са, ама резултат да има!!!! И аз ще участвам в тях. Но проблемът според мен, е че масово чуваема медия е телевизионният екран. А де го..... Една местна кореспондентка на НоваТВ и ТВ7 направи веднага след 01.10. репортаж, но го излъчили само в някакви ранни новини(доста съкратено) по ТВ7. Иначе добрият филм на еко-телевизията трябваше да го пуснем по Yuotube, и чак тогава да се види.
За Монт7 не вярвам, че ще ни допуснат с темата, която търси и кметска намеса за спиране на тоя хвост, защото кметът е виновен, иначе за какво е кмет?....

Потребителски аватар
HAF
Потребител
Потребител
Мнения: 172
Регистриран на: 08 авг 2013 18:32
Контакти:

Re: Далавери в Монтана с хвост ... и още нещо

Мнениеот HAF » 03 ное 2013 07:25

ГЕНЕРАЛЕН ИЗВОД

Докато се отчуждаваме взаимно чрез омраза по принцип :!: :!: само при непосредствено БЕДСТВИЕ като животните се обединяваме за кратко,КОГАТО МЕЧКАТА ЗАИГРАЕ ПРЕД ПОРТАТА НИ
идеална среда за :idea: БЕДСТВИЯ :idea: предлагаме тъй :cry: и те не закъсняват,защото ТЕ знаят че ТИЯ не си говорат даже,НЕ СЕ ПОГЛЕЖДАТ..лесни са - просто сме ги разделили и ГИ ВЛАДЕЕМ ТАКА ЕЛЕМЕНТАРНО :huh:
всеки недоволен клиент отказва седем други.


Върни се в “ОБЩЕСТВО И КУЛТУРА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост